Aktuális

Ügyészség: nem “baráti tűz” okozta a bőnyi rendőr halálát

Az igazságügyi fegyverszakértő véleménye szerint a bőnyi rendőrgyilkosság során a sértettet a gyanúsított által használt gépkarabélyból leadott lövés találta el, azonosították a lövedéket is.

Sajtóhíresztelés szerint a bőnyi rendőrgyilkosságot nem a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója, Győrkös István követte el, hanem “baráti tűzben” vesztette életét a hősi halált halt, posztumusz alezredessé előléptetett Pálvölgyi Péter.

Ügyészség: nem

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében folyó nyomozásról az MTI érdeklődésére elmondta, a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya a 2016. november 18-án kirendelt Nemzeti Szakértői és Kutató Központnak a kirendelő határozatban több mint hetven kérdést tett fel. A daktiloszkópus szakértő, az igazságügyi vegyészszakértő, valamint az igazságügyi fegyverszakértők már elkészítették szakvéleményüket. Az utóbbi állapította meg szakértői bizonyossággal, hogy a sértettet a gyanúsított gépkarabélyából származó lövés találta el.

Nagy Andrea elmondta: annak érdekében, hogy más irányból is bizonyítsák azt, hogy a halálos sérülést a gyanúsított által használt gépkarabélyból kilőtt lövedék okozta, a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény beszerzéséről intézkedett.

A genetikus és a fizikus-kémikus szakértői vélemény, valamint az egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény elkészítése még folyamatban van.

Leszögezte: a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok szerint tehát “nem baráti tűz történt”.

Nagy Andrea arról is beszámolt, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatását a Győri Járásbíróság április 27-ig hosszabbította meg. A nyomozás határideje 2017. április 26.

Tavaly október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki egy férfi bőnyi házához, ahol a tulajdonos még a bejutásuk előtt gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le, és megölt egy rendőrt. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, eközben sérült meg az idős lövöldöző.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top