Aktuális

Az uszoda hallgat a melegek kiresztésének ügyében

Egyelőre mélyen hallgat az uszoda, mely nem engedte, hogy egy LMBTQ szervezet náluk tartsa meg a sportnapját.

Kibérelte volna a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. egyik medencéjének egy sávját egy napra az Atlasz LMBTQ Sportegyesület, de amikor kiderült, hogy melyik sportszervezetről is van szó, az uszoda már nem akart szerződést kötni.

A sportegyesület a Háttér Társaság segítségét kérte az ügy rendezéséhez, ami az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult

Banach Nagy Milán, az Atlasz egyesület ügyvivője a Hír TV-nek úgy nyilatkozott: 14 év alatt most találkoztak először azzal, hogy amiatt diszkriminálták őket, mert a tagjaik leginkább a melegközösséghez tartozókból állnak.

Az uszoda e-mailben azt írta nekik, hogy keressenek magánuszodát, majd az egyesület kérdésére azt is egyértelműen közölték, hogy kifejezetten a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer  tagokból álló egyesülettel van problémájuk. 

A műsor szerkesztői szerették volna megkérdezni az uszodát is az ügyről, de arra hivatkozva, hogy csak az ügyvezető szólalhatna meg, aki azonban szabadságon van, nem nyilatkoztak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top