Aktuális

1 millióra is büntethet a BKK, ha bliccelsz

Több példa is bizonyítja, a BKK szigorúan behajtja a blicceléséért kirótt büntetéseket. Több mint 1 millióra büntették azokat a budapesti utasokat, akik többször is megpróbálkoztak a jegy nélküli utazással. Utólag nyilván ők is rájöttek, olcsóbban megúszhatták volna, ha vonaljegyet váltanak.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK ZRt.) 2015-től komoly szigorítást vezetett be, és alapjaiban alakította át a pótdíjazást, kőkeményen behajtja a jegy és bérlet nélkül utazók büntetéseit.

A szigorításnak köszönhetően az elmúlt másfél évben körülbelül 80 ezer fizetési meghagyást és 25 ezer végrehajtási eljárást indított a cég a bliccelőkkel szemben. A követeléseket pedig a jogi fellépés hatására az utasok nagyobb része utólag befizeti. Persze, jóval többet, mintha érvényes jeggyel vagy bérlettel utazott volna.

A BKK adatai szerint már nem egyedülálló az 1 millió forint feletti egyösszegű befizetés sem.
A rekorder bliccelő összesen 1 241 530 forinttal tartozott a BKV-nak, a fölhalmozott büntetéseket az elmúlt hétfőn fizette be. Mellette kifizettek egy 1 231 917 forintos és egy 1 168 923 forintos tartozást is.

A BKK halálra keresi magát pótdíjakon, a következetes jegyellenőrzésnek és jogi eljárásoknak köszönhetően a helyszíni és utólagos pótdíjbevételek hónapról hónapra rekord bevételt hoznak a közlekedési vállalatnak annak ellenére, hogy a pótdíjazások száma érezhetően csökkent.

A milliós tartozások is bizonyítják, nem érdemes a pótdíjtartozás elévülésében reménykedni. 2016-ban a BKK eldöntötte, minden tartozást behajt, ennek érdekében, ha szükséges, bíróságra viszi az ügyeket. A társaság különösebb kockázatot sem vállal a bírósági perekben, ugyanis a mai napig 450 pótdíjazási polgári per zárult le jogerősen, ebből 441 alkalommal a BKK nyert – írja az Inforádió.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top