Aktuális

Teréz körúti robbantás: egy dolgot nem vallott be P. László

A Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László hétfőn az ügyészségi kihallgatáson valójában mindent bevallott, egyetlen lényeges dolgot kivéve.

P. László beismerte, a Teréz körúti robbantáskor használt bombát ő készítette, ő vitte a helyszínre és ő robbantott, de senkit sem akart megölni. Ennek ellenére a két ott járőröző rendőrnek súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott. Csodával határos, hogy a robbantáskor közel kétszáz méteres sugarú körben szétrepülő többmaréknyi szög másoknak nem okozott sérülést.

Brunner Tamás, P. László védője azt mondta, védence valójában mindent bevallott, indokát ugyanakkor még ő sem ismeri. Ahogyan az ügyvéd sem tudja, úgy az ügyészeknek sem sikerült ezt még kideríteniük. A robbantó állítólag tagadta, hogy “bármiféle problémája lett volna a rendőrökkel”.

Beismerő vallomásától függetlenül már jóval azelőtt, hogy P. László megtörte volna több hónapos hallgatását, a hatóságok leellenőrizték, voltak-e konfliktusai az állammal vagy annak szerveivel, elsősorban a rendőrséggel. Semmit nem találtak. A férfi ellen egyetlen büntetőeljárást sem folytattak, nem bírságolták meg, és nem voltak olyan kérelmei, amelyeket az állam intézményei elutasítottak volna.

Akárhogyan is tagadja, a térfigyelő kamerák felvételei alapján egyértelmű, hogy P. László célpontja a két rendőr volt, őket akarta felrobbantani. Amikor pedig megtette, egyszerűen átlépett rajtuk, még rájuk is nézett.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, az eddigi nyomozati adatok szerint a Teréz körúti robbantást P. László egyedül, bűntársak nélkül hajtotta végre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top