Aktuális

Felfüggesztett börtönt kapott Ján Slota

Ittas vezetés miatt ítélte a szlovák bíróság felfüggesztett börtönre a Szlovák Nemzeti Párt korábbi elnökét, Ján Slotát, aki ellen korábban nemi erőszak ügyében is eljárást indítottak.

Alkoholos befolyás alatt történt veszélyeztetésért négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Zsolnai Kerületi Bíróság Ján Slotát. A bíróság 24 hónap próbaidőt rótt ki a Szlovák Nemzeti Párt korábbi elnökére.

A nemi erőszak miatt is bíróság előtt állt Slota ellen első fokon tavaly novemberben hirdettek ítéletet az ittas vezetés miatt, ami a jogosítványa hatéves bevonása mellett 6 ezer eurós pénzbírságról, alternatív büntetésként hat hónap börtönről szólt. Ezt az ítéletet változtatták felfüggesztett börtönre, mert az ügyész fellebbezést kért a nem kellően súlyos elsőfokú ítélet ellen.

Ján Slota tavaly januárban okozott közúti balesetet a zsolnai járásbeli Lietavská Lúčka közelében, mely során megtagadta az alkoholtesztet. A baleset egyik résztvevője azt állította, Slota pénzt kínált neki, csak ne hívjanak rendőrt a helyszínre – írja a Parameter.sk.

Ittasan vezetett Ján Slota

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top