Aktuális

Nézőkre rontott a dróntól megriadt ló

Három néző megsérült egy sportversenyen, amikor egy dróntól megriadt ló közéjük vágtatott. A versenyt leállították, a drón pilótáját megbüntették, a sérülteket kórházba szállították.

Létezik egy fura téli sport, a skijoring, amiben emberek jellemzően kutyák és lovak mögé kötve síelnek végig a pályán. A baleset a 8. Silvertoni Skijoringversenyen történt az Egyesült Államokban, ahol egy néző drónnal vette fel a versenyt, és túl közel repült egy síelőhöz, akinek a lova megbokrosodott a repülő szerkezettől, majd a nézők közé vágtatott.

A kirohanásban hárman sérültek meg, egy nőnek felszakadt az ajka, egy másik nő fejsérülést szenvedett, őket a mentők kórházba szállították, míg egy harmadik, könnyebb sérültet a helyszínen láttak el. Az incidens miatt a skijoringversenyt fél órára leállították, a drónt navigáló férfit megbüntették, mert engedély nélkül repkedett a tömeg felett, és tanulva az esetből egy életre kitiltották a drónokat a rendezvényről.

Videó a tavalyi skijoringversenyről, Silvertonból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top