Aktuális

Trágárság került a gyerekek szinonimaszótárába

Kisebb botrány van kialakulóban, egy általános iskolákban is használt szinonimaszótár kapcsán, ugyanis a szógyűjteményben szerepel a b@szás szó.

Pár napja, egy fogalmazásírás közben vette észre egy 11 éves kislány, hogy a  Szinonima Szótár Diákoknak című kiadványban szerepel a b@szás szó, számos szinonimát felkínálva a tevékenység megnevezésére. Az Index megkereste a Pueblo Könyvkiadót, ám ez a bizalomra hivatkozva mossa kezeit: “A kiadványokat lektorálva és korrektúrázva nyomdakészen kaptuk meg. A kölcsönös bizalmi elv alapján tiszteletben tartottuk a szerzői szabadságot.”

Hozzáteszik azt is, hogy ezt a szótárt a 7–8. évfolyamosoknak szánták, de ezt elfelejtették feltüntetni a kiadványon.

baszás: szeretkezés, közösülés, dugás; kúrás, kamatyolás, kupakolás, tömés, koitusz; döccintés, kefélés, köpülés, kettyintés; toszás, bagzás, párzás; gyerekcsinálás, együtthálás, kurficolás; töcs(ö)kölés, kupakolás, tömés; (szleng) numera.
baszik: szeretkezik, közösül, dug, kúr, kamatyol, toszik, döccint, kefél, kettyint; kupakol, töm, nyom; bagzik, párzik, búbol, (meg)hág, gyereket csinál, kufircol, töcsköl; beküldi a macit a málnásba; megsétáltatja a lompost; magáévá tesz vkit, lefekszik/ágyba bújik valakivel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top