Aktuális

Meghalt Rejtő E. Tibor

Súlyos betegség után elhunyt Rejtő E. Tibor. A K&H Bank hajdani elnök-vezérigazgatója a Kulcsár-ügy néven elhíresült brókerbotrány harmadrendű vádlottja volt.

Elhunyt Rejtő E. Tibor, a Kulcsár Attila nevével összekapcsolt brókerbotrány harmadrendű vádlottja – tudta meg a Magyar Nemzet. A sikkasztás miatt harmadrendű vádlottként büntetőeljárás alá vont bankár múlt pénteken, néhány nappal azután hunyt el, hogy a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség visszavonta az őt felmentő elsőfokú ítélettel szemben bejelentett ügyészi fellebbezést. Így fél emberöltővel azután, hogy mint Kulcsár mentorát és legfőbb támogatóját

Meghalt Rejtő E. Tibor

gyanúsítottként hallgatták ki, végül jogerős bírói döntés született ártatlanságáról.

A Szász Károly, volt Pénzügyi Szervek Állami Felügyelete-elnök 2003. júliusi megverésével kezdődött brókerbotrány során húszmilliárd forint elsikkasztását és nyolcmilliárdos károkozást tárt fel az évekig tartó nyomozás. A nyomozás során nyilvánvalóvá vált, hogy állami cégek az autópálya-építésre vagy más állami nagyberuházásra részükre előre kiutalt költségvetési milliárdokkal – az összegek tényleges felhasználásáig – szinte ellenőrizetlenül játszadozhatnak: tőzsdézhetnek, és a profitot zsebre tehetik.

A befektetéseket Kulcsár Attila erdélyi plázába, visegrádi hotelbe és más beruházásokba irányította. A mindenféle elszámolás nélkül kifizetett, milliós összegű hozamokat pedig egy taxis juttatta el papírzacskóban a vip ügyfeleknek.

Az ügyben folytatott nyomozás többször félresiklott, elhúzódott. Az ügy főnyomozóját, a később ügyvédként praktizáló Molnár Csabát koholt vádakkal (vesztegetés: egy csomag datolya elfogadása) bíróság elé állították, ahol évekkel később felmentették, de addigra rendőri karrierjét már végérvényesen tönkretették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top