2017. 07. 28. Szabolcs

Már készül a webáruházak feketelistája

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Számos webáruházat vizsgált az elmúlt három évben a fogyasztóvédelmi hatóság, és bizony többségüknél találtak kifogásolni valót. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy feketelistát készítenek a webáruházakról.
2017. 02. 17. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Idén januártól módosították a fogyasztóvédelmi szabályokat, azt követően, hogy az elmúlt három évben tartott vizsgálatok a webáruházak 80 százalékánál találtak hibát. Az elborzasztó számot tetézi, hogy a megismételt vizsgálatokat követően a webshopok 54 százalékánál semmit nem változtattak a kifogásolt problémákon.

A nemzeti internetkonzultáció eredményéből kiderült, a megkérdezett fogyasztók magasabb bírságokat és olyan adatbázist szeretnének, amely tartalmazza azoknak a vállalkozásoknak az adatait, ahonnan nem érdemes vásárolni. Éppen ezért döntött a minisztérium amellett, hogy feketelistát készítenek, és a webes ügyfélszolgálatok szabályait is szigorították.

A jogsértő webáruházak feketelistáját már februárban elérhetővé teszik a fogyasztóvédelem internetes oldalán. Az adatbázisban keresni lehet a vállalkozás nevére, a márkanévre, de azt is megtudhatják a vásárlók, hogy milyen hibát követett el és ezért milyen szankcióval sújtották az adott webáruházat – tudta meg az Inforádió.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus