Aktuális

Le akarta fizetni a tűzoltót, hogy ne oltsa el a tüzet

T. Tibornak 10.000 forintot ért volna meg, ha a tűzoltók nem oltják el az általa gyújtott tüzet.

Még tavaly március 30-án 18 óra körül történt, hogy a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói jelzést kaptak egy újbudai tűzesetről. Amikor a helyszínre értek, ott találták a 40 éves T. Tibort, aki elmondta  a tűzoltóknak:  a tüzet ő gyújtotta, faanyagot égetett el. Az egyik tűzoltónak 10.000 forintot ajánlott fel, hogy ne szabjon ki helyszíni bírságot, és ne oltsák el az általa gyújtott tüzet. A pénzt a tűzoltó visszautasította, és társaival a tüzet eloltották.

Tibor azonban ekkor sem adta fel: ismét megpróbálta lefizetni a tűzoltókat, hogy még több faanyagot égethessen el, és kérte, hogy a tűzoltók maradjanak a helyszínen, mert akkor nem küldenek majd újabb egységet. A pénzt a tűzoltó ekkor sem fogadta el. 

T. Tibor ellen hivatali vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya. A nyomozás lezárult, az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top