Aktuális

10 napot ült a kút mélyén a mentett kiskutya

Tíz napig volt egy kút foglya egy négy hónapos kiskutya Törökországban, kiszabadítását milliók követték nyomon az interneten.

Szerencsésen megmenekült a tíz nappal ezelőtt Isztambul egyik erdős területén egy hetven méter mély kútba esett négy hónapos kiskutya. A kutyus felfedezése után egyből elkezdődött a mentés szervezése: a katasztrófavédelem tagjai és a tűzoltók a szénbányászoktól is segítséget kaptak, a helyi középiskolások egy robotkart építettek.

A kiskutya kimenekítésén napokig fáradoztak, mivel a nagy mélység miatt nagyon lassan haladt a munka. Felmerült, hogy fúrjanak még egy lyukat az állat eléréséhez, de ezt az ötletet végül elvetették, mert félő volt, hogy a kút beomlik. A mentőcsoport közben rendszeresen ellátta élelemmel és vízzel a kölyökkutyát.

A #Kuyu címszó a második legnépszerűbb téma lett a török Twitteren.

A kimentett kiskutyát előbb egy állatkórházba vitték, majd elfoglalta új helyét a Beykoz tűzoltóállomáson, amely ezentúl otthont ad neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top