Aktuális

Harmadszorra írják át a történelmi atlaszt

A korábbi kétféle változatot a szakma erősen bírálta, ezért a Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet immár harmadszorra dolgozza át a történelematlaszokat.

Az első két, már átdolgozott történelmi atlaszokban a térképek névmutató nélkül készültek, és ezzel összefüggően fokhálózat sem került rájuk. A tanári visszajelzések kiértékelését követően, valamint a külső szakértők javaslatai alapján ezen mindenképpen változtatni fognak.

Az oktatásért felelős államtitkárság a Magyar Időket tájékoztatta, a történelematlasz új változata a névmutató mellett a kerettantervekben meghatározott évszámokra épülő rövid kronológiát is tartalmazni fog. A terjedelem az első változathoz képest közel 20 százalékkal nő.

Az új atlaszok a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudo­mányi Kutatóközpontjának Történettudományi Intézetével együttműködve készülnek, ami egyben garanciát jelent arra, hogy a térképes kiadványokban a legfrissebb tudományos eredményeket is megjelentessék. Az atlaszreform az érettségin biztosítandó egyenlő feltételek megteremtése miatt és a térbeli tájékozódás eredményesebb fejlesztése érdekében is szükséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top