Aktuális

Meghalt Szalay Zoltán fotóriporter

Kedd hajnalban elhunyt Szalay Zoltán fotóriporter, a Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás szellemi atyja.

Kedd hajnalban, otthonában hunyt el Szalay Zoltán fotóriporter, képszerkesztő, aki májusban ünnepelte volna 82. születésnapját. Temetéséről később intézkednek.

Szalay Zoltán a Fővárosi Fotó riportosztályánál 1954-ben kezdte pályáját, majd később dolgozott fotóriporterként a Rádióújságnál, a Tükörnél, képszerkesztőként, rovatvezetőként a Magyar Hírlapnál, a Kurírnál és a Blikknél is. 1995-től szabadúszó fotóriporterként tevékenykedett. Oktatott a MÚOSZ Bálint György Újságíró Iskolában és a Kaposvári Egyetemen is.

A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás szellemi atyja, ötletgazdája és – kisebb megszakítással –harminc éven át a kiállítások rendezője volt.

Kiemelkedő tehetségét számos hazai és külföldi kiállításon bizonyíthatta. Munkásságát elismerték egyebek mellett Táncsics Mihály-díjjal (2000), Pulitzer-emlékdíjjal (2000), a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével (2008).

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top