Aktuális

Magaslesről lőtték ki a gazdája előtt sétáló kutyát

Magaslesről lőtt ki egy kutyát a mátyásföldi repülőtér közelében egy vadász. A kutyán nem volt póráz, gazdája ötven méter távolságból követte. A vadász sajnálja, a rendőrség nyomoz.

Ismét egy póráz nélküli kutyát lőtt le egy vadász, ezúttal nem a Duna mentén, hanem Budapest közigazgatási határán belül, Mátyásföldön, a repülőtér közelében. A kutya gazdája az Indexnek mesélte el a történetet, miszerint egy magaslesről lőtték ki a kutyáját, ötven méterrel előtte sétált az erdőben.  A kutya belehalt a lövésbe.

A kutya gazdája egyből kihívta a rendőröket, akik hamar meg is érkeztek, majd az adatok begyűjtése után hivatalos eljárás indult, aminek a végén kiderül, ki hibázott.

A vadászati törvény szerint vadászterületen a vadat űző kutyát elfoghatja vagy elejtheti a vadász, ha a tulajdonosának felderítésére nincs közvetlen lehetőség. Nem árt tudni, hogy Magyarország szinte egész területe vadászterület, nem kell hozzá kitáblázni vagy bekeríteni semmit. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top