Aktuális

Szomszédja garázsára lövöldözött a részeg férfi

Kis híján lepuffantotta szomszédját egy ittas 53 éves érsekcsanádi férfi az engedély nélkül tartott puskájával.

Ötvenhárom éles lőszert és egy puskát találtak annál az 53 éves érsekcsanádi férfi házában, aki ittas állapotban kétszer is rálőtt szomszédja házára még 2016 júniusában. A rendőrök a lövések után kaptak bejelentést a szomszédtól, aki épp kint tartózkodott a ház udvarán, amikor a puska kétszer is eldördült.

Szerencsére a lövések nem találták el a szomszédot, hanem a garázs falába csapódtak. A bajai rendőrök a vádlott ingatlanán házkutatást tartottak, megtalálták és lefoglalták az engedély nélkül tartott fegyvert és a lőszereket.

A Bajai Járási Ügyészség a lövöldöző férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettén kívül foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével is vádolja. Ugyanis a lőfegyverek használatára vonatkozó szabályok megszegése – jelen esetben az ittas fegyverviselés és fegyverhasználat – a törvény értelmében foglalkozási szabályszegésnek minősül.

Az érsekcsanádi Wyatt Earp szabadlábon várja a Bajai Járásbíróság ítéletét. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top