Aktuális

Hatalmas szemétdomb áll a riói olimpia helyszínén

Alig fél évvel a riói olimpia után máris hegyekben áll a szemét a helyszíneken. Megdöbbentő képeket készítettek a minap a futballstadionról és környékéről, vagy épp az uszodáról.

Mindenekelőtt ne felejtsük el, már az olimpiai játékok kezdete előtt bűzlött valami Rióban. A sportolók sokat panaszkodtak az olimpiai falu áldatlan állapota miatt. Terjedt a zikavírus, és félő volt, ürülékfolyamban rendeznek több úszóversenyt.

Aztán mégis, ha nem is rendje és módja szerint, de lezajlott az olimpia. Fél év sem telt el azóta, hogy a zárónapon a Maracana Stadionban elköszöntek a nézőktől az olimpikonok. Rióban máris szeméthalom borítja az olimpiai játékok helyszíneit.

A stadion lelátóit vandálok rombolták le, az olimpiai falu pedig leginkább a szegény gyerekek játszóterévé vált. A gyönyörű uszodát, ahol Hosszú Katinka három aranyérmet gyűjtött be, senki nem használja, a medence aljzata szinte máris az enyészeté.

Rio de Janeiro 40 millió dolláros hitelt halmozott fel a rendezést követően. A város továbbra is szenved a bűnözéstől, a durva környezetszennyezéstől, a mérhetetlen korrupciótól. 

Szemétlerakóvá vált a riói olimpia helyszíne

Megnézem
Összes kép (1)

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top