Aktuális

Masszázs is jár a dolgozóknak ennél a cégnél

Annak próbált utána járni a Vienna Life biztosító blogja, hogy milyen extra szolgáltatásokkal igyekeznek maguknál tartani munkavállalóikat a világ vezető cégei.

Ma egy menő országban egy magát menőnek tartó munkahely nem engedheti meg magának, hogy a céges autó, céges telefon, céges laptop kategóriában maradjon, ha meg szeretné tartani munkavállalóit. Nyugat-Európában és Amerikában az igazán menő cégek az ingyen étkezésen felül többek között masszázst és videojátékot biztosítanak dolgozóiknak. 

Ingyen étkezés, masszázs, csocsó 

A Google legendásan nagylelkű a dolgozóival, mert náluk a jó munkahelyi légkör kialakítása a legfontosabb. Ezért ha egy kemény napon a munkatársak nagyon elfáradnának, csocsózhatnak, videojátékozhatnak vagy biliárdozhatnak egy kicsit. Vagy ebédelhetnek a cég ingyenes éttermében, utána pedig jöhet a mozgás a konditeremben, aztán pedig egy masszázs. 

Egy év szülési szabadság, egymillió forintnyi babapénz 

A Facebook az állapotos munkavállalóit nem rúgja ki, hanem közel  1,2 millió forintot ad a leendő kismamának. A Netflix 1 év fizetett szabadságra engedi azt a munkatársat, akinek gyermeke született, míg a Spotify ha kell, akkor a lombikprogram költségeit állja. Az Airbnb nagyjából hatszázezer forintot ad a munkavállalóinak, ha nyári szabadságukhoz a szálláshelyet az Airbnb-n foglalják le. A szoftverfejlesztéssel foglalkozó Epic System egy hónap egybefüggő szabadságot ad annak a dolgozójának, aki már legalább öt éve a cégnél dolgozik.

vg.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top