Aktuális

Házat sodort el a jeges ár Szegeden

Elért a jeges árhullám Szegedre, ahol egy úszóházat is elragadott, majd nekisodort egy úszó lakóháznak. A tűzoltók sodronykötelekkel próbálják rögzíteni az uszályokat, de folyamatosan támadja őket a jég.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy úszóházat ragadott el a jeges ár a Tiszán Szegednél, majd nekisodorta egy szintén úszó lakóháznak. A szegedi hivatásos tűzoltók drótkötelekkel rögzítették mindkét építményt, majd megérkeztek a katasztrófavédelem munkatársai is, akik a szegedi önkéntes tűzoltókat is a helyszínre riasztották.

A Délmagyar szerint az ár a Horthy úszóházat ragadta el, és lökte neki egy úszó lakóháznak, melynek tulajdonosa ugyanaz a személy. A beszámoló szerint a Tiszában úszó döbbenetes mennyiségű jégtábla folyamatosan lökdösik az uszályokat, amelyek most is mozognak emiatt.

A katasztrófavédelem egy jégtörő hajóval próbálja majd biztonságos helyre vontatni az úszóházat, miután sikerült normalizálni a helyzetet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top