Aktuális

Bírósági ítélet támasztotta fel a nyugdíjas férfit

Hivatalosan meghalt, ám a bíróságon igazolni tudta, hogy mégis él, így tovább kaphatja nyugdíját egy 77 éves ukrán férfi.

Bíróságon kellett igazolnia létezését egy 77 éves ukrán férfinak, miután az állam halottnak nyilvánította és megvonták a nyugdíját. Amikor a férfi elmaradt nyugdíja után érdeklődött a pénzintézetnél, közölték vele, hogy ő hivatalosan halott, így kénytelen volt bíróságra menni.

A tárgyaláson kiderült, hogy egy ismeretlen személy keresete alapján nyilvánították halottnak az ukrán férfit. Az indoklás szerint jó ideje Oroszországba távozott, ahol nyoma veszett, és ahonnan soha sem tért vissza. A férfi elmondta a bírónak, hogy valóban élt Oroszországban, de már 9 éve hazatért Ukrajnába, igaz nem a poltavai otthonába, hanem a Vinnyicában lévő szülői házba.

A bíró az elé tárt bizonyíték alapján újra az élők sorába emelte a 77 éves nyugdíjast, aki így továbbra is jogosult a nyugdíjára.

Hozzátartozói szerint a férfit a saját fia nyilváníttathatta holttá, akivel már rég nem tartotta a kapcsolatot. A fiúnak valószínűleg az apja vagyonára fájt a foga, de arra még egy ideig várnia kell: nagyapja is 103 éves korában halt meg – írja az Origo.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top