Aktuális

Nem tarthatja meg nyugdíjazása után kutyáját a rendőrtiszt

A 34 év szolgálat után nyugdíjba vonuló rendőr lánya online petíciót indított, hogy édesapja mégis megtarthassa négylábú partnerét. Eddig 15 ezren írták alá a kezdeményezést.

Az 59 éves shopshire-i rendőrtiszt, David Evans 34 év szolgálat után a napokban vonul majd nyugdíjba. A BBC-nek elárulta, már régóta várta ezt a pillanatot, most mégis nehéz szívvel akasztja szögre az egyenruháját, kiderült ugyanis, hogy négylábú partnerét, a 4 éves farkaskutyát, Ivyt nem viheti magával.

Nagy-Britanniában a rendőrkutyákat átlagosan nyolcéves koruk után nyugdíjazzák, addig a felvezetőjük nyugdíjazása esetén egy másik gazdához kerülnek. Nincs ez máshogy Ivy esetében sem: a fiatal németjuhász-keveréket Evansnak a nyugdíjba vonulásának napján kell átadnia új vezetőjének.

Nem tarthatja meg nyugdíjazása után kutyáját a rendőrtiszt

Evans lánya a BBC-nek elárulta, apját nagyon megviseli Ivy elvesztése, épp ezért úgy döntött, online aláírásgyűjtésbe kezd, abban bízva, hogy ez meggyőzi majd édesapja főnökeit, hogy különös méltányosságból engedjék Ivyt is nyugdíjba menni. A petíciót eddig 15 ezren írták alá a világ minden tájáról.

Nem tarthatja meg nyugdíjazása után kutyáját a rendőrtiszt

A népszerű kezdeményezés híre természetesen eljutott a West Mercia-i rendőrfőnökhöz, Anthony Banghamhez is, akit megindított az Evans és Ivy között lévő különleges kapcsolat, épp ezért berendelte a nyugdíjazott rendőrt, hogy személyesen beszélhesse meg vele a továbbiakat.

Olvass még többet rendőrkutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top