Aktuális

Napok óta tüntetnek Párizsban, miután egy rendőr megerőszakolt egy férfit

A fekete áldozat családja azt kérte a tüntetőktől, hogy nyugodjanak meg. Ennek ellenére kukákat és autókat gyújtanak fel a tiltakozók a rendőri kínzás miatt.

Egy 22 éves Théo nevű fekete férfit állítottak elő a párizsi rendőrök, mert azt hihették, hogy drogdílereknek kémkedik, miközben ő épp csak arra járt. Bár a rendőrök verziója szerint csak baleset történt, amikor verekedés közben az egyik rendőr gumibotja a férfi végbelébe került, a vizsgálat azt állapította meg, hogy a gumibot tíz centi mélyen hatolt a férfi testébe – írja az Index.

Théo a kórházi szobájában arról beszélt, hogy a rendőrautóban is tovább verték, leköpték és négernek, szemétnek nevezték. Az incidenst egyébként valaki videóra vette.

Az eset után a rendőrök közül hármat csoportosan elkövetett szándékos erőszak gyanújával, egyet pedig szexuális erőszak gyanúja miatt mentettek fel.  A környéken élőket azonban nem nyugtatta meg a vizsgálat híre, napok óta zavargások folynak, autókat és kukákat gyújtanak fel és dobálják a rendőröket – olvasható a cikkben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top