Aktuális

Ismét bekeményít az időjárás

Ismét fordulatot vesz az időjárás. A néhány napos tavaszi ízelítőt követően bekeményít a február.

Kijött a medve a barlangjából, az árnyékát sem látta, de a tavaszra mégis várnunk kell még. Az átmeneti enyhébb időjárást ismét kemény tél követi.

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint kedden borult, szürke időre számíthatunk. Délután csupán északnyugaton szakadozhat fel a felhőzet, és süthet ki a nap. Az ország többi részén csapadék hullhat, különféle változatokban, eleinte eső, ami később havas esőre válthat.

A Dunántúlon egyre nagyobb területen kell a havas esővel számolni, melyet havazás követhet. A hó egyelőre még inkább csak a hegyekben, így főként a Bakonyban és a Mecsekben maradhat meg, de az Északi-középhegységben élők is újra fehér tájra ébredhetnek. A hőérzetet rontja a megerősödő északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kedden még +2 és -3 fok között alakul, de már a legmelegebb órákban is alig emelkedik fagypont fölé a hőmérők higanyszála, 0 és +3 fok között valószínű.

Szerdán néhol rövidebb időre kisüthet a nap, de inkább a keddihez hasonló borult időre van kilátás. Hószállingózásra leginkább a Tiszántúlon élők számíthatnak. Péntekre ugyan egyre több helyen süt ki a nap, de a tiszta égbolt miatt a hőmérséklet mégis egyre csökken. Hétvégére visszatérhetnek a nappali fagyok.

Visszatér a hideg tél
Visszatér a hideg tél

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top