Aktuális

Elaltatták Nagyapát, az akvárium 80 éves lakóját

Eutanáziában részesítette legidősebb lakóját a chicagói Shedd Aquarium. Nagyapa az ausztrál tüdőshalak egyik matuzsálemi korú képviselője volt, 1933-ban került az akváriumba.

Nagyapa még csak tízéves volt, amikor 1933-ban a Sydney Aquariumból Amerikába, a chicagói Shedd Aquariumba került, ahol élete végéig, 84 évig élt. Párja sajnos már 1980-ban elpusztult. Nagyapát, a több mint százhúsz centiméteres tüdőshalat a hétvégén elaltatták, mert idős kora az életminőségének gyors romlását okozta.

Nagyapa itt még jól volt:

“Nagyapa gondozók generációit élte túl, és a mostani személyzet tagjai sosem gondolták, hogy az ő idejük alatt fog elmenni. Úgy tűnt, mintha állandó kelléke lenne az akváriumnak, mint azok a terrakotta halak, amik az épületet díszítik” – írta Nagyapáról gyászjelentésében a Shedd.

Édesvízi hal, amely az iszapos, homokos vagy kavicsos élőhelyeket kedveli. Lusta állat, amely az álló vagy alig folydogáló vízrészeket keresi, s azoknak is a mélyebb részeit. Szárazság idején egyenesen a levegőből veszi az oxigént – írja az ausztrál tüdőshalakról a Wikipedia.
 

CBS

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top