Aktuális

Forgatás közben meghalt Rob Stewart természetfilmes

Rob Stewart a cápákról szóló 2006-os dokumentumfilmje, a Sharkwater folytatásán dolgozott, amikor a tragédia történt. Az ismert filmes a tengerbe veszett, holttestét 65 méter mélyen találták meg.

Filmforgatás közben 37 évesen a tengerbe veszett Florida partjainál Rob Stewart kanadai természetfotós és -filmes, természetvédő.

A díjnyertes természetfilmes, a cápák szerelmese kedden tűnt el a dél-floridai Keys-szigeteknél, holttestét pénteken találták meg búvárok 65 méteres mélységben, 95 méterre attól a helytől, ahol utoljára látták. Három társával a cápákról forgatott dokumentumfilmet az Alligator Reef korallzátonyon.

 

LAST CHANCE! Time is running out to support Rob Stewart’s new #film #Sharkwater:Extinction! Link in description!

Rob Stewart (@teamsharkwater) által közzétett fénykép,

Rob Stewart a cápákról szóló 2006-os dokumentumfilmje, a Sharkwater folytatásán (Sharkwater: Extinction) dolgozott, amikor a tragédia történt. Épp a felszínre jött egy társával egy merülés után, amikor társa hajóra kapaszkodás közben eszméletét vesztette. Míg a hajó személyzete az ájult búváron segített, a még vízben lévő Stewart újra alámerült, és nem is jött fel többé. Feltételezik, hogy mivel ő is újralégző-készüléket használt, talán ő is elvesztette az eszméletét.

A Sharkwater több mint 40 díjat nyert el különböző fesztiválokon – egyebek közt 2006 tíz legjobb kanadai filmje közé választották a torontói filmfesztiválon –, az ökológiai rendszerek összeomlásáról szóló Revolution című 2012-es filmje a rákövetkező esztendőben a legtöbb bevételt hozó kanadai dokumentumfilm lett, és 19 fesztiváldíjat nyert el szerte a világon.

Két könyvet is publikált, Sharkwater: An Odyssey to Save the Planet és Save the Humans címmel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top