Aktuális

Kitüntették a férfit, aki ráadta kabátját egy didergő kóbor kutyára

Könnyfakasztó jelentnek lehetett tanúja az a biztonsági őr, aki azért nézte az újonnan felvett biztonsági kamera képét, hogy betörőket leplezzen le.

A férfi valószínűleg álmában sem gondolt rá, hogy az első napján rögtön olyan jelentnek lesz majd tanúja, ami nemcsak őt, hanem néhány nappal később az egész világot megríkatja majd. Az eset a Törökországban található Giresun város egyik lakótelepén történt, ahova a betörők elriasztására nem sokkal korábban biztonsági kamerát szereltek fel.

Ez a kamera rögzítette azt is, ahogy egy bizonyos Bülent Kalpakçıoğlu megható dolgot tesz az egyik lépcsőház előtt didergő kóbor kutyáért. A férfi először óvatosan megközelítette az összekucorodott jószágot, megsimogatta, végül pedig ráterítette a kabátját. Később, miután az őt rögzítő felvétel vírusszerűen terjedni kezdett, Bülent az egyik helyi lapnak elmondta, a lelkiismerete nem hagyta volna nyugodni, ha szó nélkül elmegy a kutya mellett.

“Miközben mi bent üldögélünk a meleg otthonunkban, ezek a jószágok kinn fagyoskodnak, és nincs senki, akitől kapnának legalább egy jó szót” – mondta a férfi, majd hozzátette, ha nem adta volna rá a kabátját a fázó kutyára, megőrjítette volna a lelkiismeret-furdalás.

A jószívű munkást néhány nappal később nemcsak a netezők, hanem a város polgármestere is kitüntette. Mint mondta, Bülent leckét adott mindenkinek emberségből. “Az állatok a barátaink. Szeretjük az itt élő embereket, a városunkat és az összes élőlényt, aki megosztja velünk ezt az életteret.”

Olvass még többet megható kutyás történeteket az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top