Aktuális

Veronai buszbaleset: Holnap hozzák haza a holttesteket

Csak szombat hajnalban indulnak haza a veronai buszbaleset áldozatainak földi maradványaival a temetkezési vállalat autói. A szállítás előkészítése több időt vett igénybe a várnál.

Már a helyszínen van a temetkezési vállalat három autója, ám az előzetes információkkal szemben nem három, hanem öt kórházból veszik át a veronai buszbaleset halálos áldozatainak földi maradványait, és a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően hermetikusan, cinkkel kell lezárni a koporsókat, ami hosszabb folyamat az előzetesen kalkuláltnál – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A holttesteket a Honvédkórházba szállítják, a hozzátartozókat előzetesen egyeztetett időpontban, a tervek szerint vasárnap reggel 9 és délután 4 között fogadják. A kórház pszichológusokat és orvosokat biztosít a helyszínen, a sajtó képviselőit nem engedik majd be. A poggyászokat a Szinyei Merse Pál Gimnáziumba szállítják, ahol gondoskodnak arról, hogy kiadják azokat a hozzátartozóknak. 

A temetési költségeket, a korábban jelzettnek megfelelően, átvállalta a fővárosi önkormányzat; a siófoki és a dunakeszi halálos áldozatnál is vállalják a költségeket a helyi önkormányzatok.

A veronai buszbaleset összes áldozatát sikerült azonosítani, ám a két válságos állapotban, mesterséges altatásban lévő sérült személyazonosságát a nyilvánosság még nem ismeri. Egyikük bőrátültetésen esett át, az orvosok szerint a körülményekhez képest sikerrel, hazaszállítása legfeljebb hónapok múlva lehetséges. 

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top