Aktuális

Már postásból sincs elég

Kétszáz szabad pozícióra keres munkavállalókat a Magyar Posta. Lehet jelentkezni kézbesítőnek, de irányítási területre is.

A postás is hiányszakma lett Magyarországon, leginkább a nyugdíjba vonulás, illetve a lemorzsolódás miatt – írja a Világgazdaság.

A Magyar Posta jelenleg kétszáz állást hirdet, logisztikai és a kézbesítői területen a legnagyobb a munkaerőhiány, de a postahelyekre és irányítási területre is keresnek embereket.

Az alapbér és a pótlékok mellé ösztönző bért és cafeteria juttatásokat is kínálnak a munkavállalóknak. A Magyar Posta ugyanakkor nem nyilatkozott arról, hogy mennyit keres például egy kézbesítő. 

Az alapbér és a pótlékok mellé ösztönző bért és cafeteria juttatásokat is kínálnak a munkavállalóknak. A Magyar Posta ugyanakkor nem nyilatkozott arról, hogy mennyit keres például egy kézbesítő. Azt viszont lehet tudni, hogy a vállalat vezérigazgatója havi 5 millió forintos alapbért kap, míg a vezérigazgató-helyettesek 4,2 és 3,6 millió forint között keresnek, ezen felül pedig az alapbér 20 százalékának megfelelő prémiumot is kaphatnak.

A posta tavaly a harmadik negyedévben átlagosan 29.636 főt foglalkoztatott, akiknek a juttatása összesen 17,26 milliárd forint volt, ebből a vezetőké 228,6 millió forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top