Aktuális

Eláztatja a hétvégét az eső

A hirtelen jött tavasz eleinte még napsütéssel is megörvendeztet minket, ám szombat délután az egész ország felhőtakaró alá kerül, és elered az eső.

Péntek este fokozott ködképződésre kell készülniük az ország északi felén élőknek, az erős délnyugati szél csak késő este fog alábbhagyni a délnyugati vidékeken. Az éjszaka meleg lesz, 1 és 6 fok közötti értékkel.

Szombaton a Dunántúl északnyugati részein és az északkeleti megyékben erősen felhős, borult, párás idő várható, másutt azonban szakadozott lesz a felhőzet. Estétől azonban nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és szombat éjszaka előbb a Dunántúlon, majd keletebbre is egyre többfelé elered az eső.

Forrás: kiderul.hu
Szombati maximumok – Forrás: kiderul.hu

Az eső ellenére az ország nagyobb részén 9 és 14 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. A tartósan borult, párás északi részeken csak 2, 8 fok lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között várható, de a Dél-Dunántúlon helyenként még ennél is melegebb lesz.

Vasárnap már átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, de estétől délnyugat felől újra beborul. Kezdetben többfelé várható eső, zápor, majd nyugat felől megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4, 11, északkeleten 2, 3 fok között alakul.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top