Aktuális

Már sms-ben is üzenhettek az adóhivatalnak

Már sms-ben is üzenhettek az adóhivatalnak. Pontosabban arról tájékoztathatjátok a NAV munkatársait, hogy szeretnétek, ha elküldené az adóbevallásotok tervezetét. Azért ez így sokkal egyszerűbb, igaz?

Mintegy 3,8 millió magánszemélynek a NAV készíti el idén az adóbevallást. A tervezetet a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatszolgáltatás alapján állítják össze. Ha szeretnétek látni az adóbevallásotokat, akkor annak postázását kérhetitek az ügyfélkapun keresztül vagy mostantól már sms-ben is.

Az adóhivatal szerint a legegyszerűbb megoldást továbbra is az ügyfélkapus rendszeren keresztül érhetitek el, ugyanis kattintással máris láthatjátok az szja-bevallás tervezetét, amelyet – ha szükséges – azonnal kiegészíthettek vagy módosíthattok.

Ugyanakkor, ha macerásnak tartjátok az ügyfélkaput vagy nem szeretnétek regisztrálni rajta, akkor mostantól már sms-ben is kérhetitek az adóbevallásotok postázását. Ez esetben ugyanakkor arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy a NAV be tudjon azonosítani benneteket. Az sms szövegének tartalmaznia kell az adóazonosító jelet és a születési dátumot is. Az sms-eket pedig +3670-717-7878 telefonszámra küldhetitek el.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top