Aktuális

Ónos eső: fekete kedd az utakon, és még nincs vége

A Magyarországot kedden elért ónos eső nem kevés feladatot adott a katasztrófavédelem munkatársainak országszerte. Számos balesetnél, árokba csúcsásznál segítettek a tűzoltók. És a szerda sem ígér könnyebb napot, az ítéletidő folytatódik.

Szerdán reggel továbbra is a vörös riasztás érvényes az ónos eső miatt az ország középső részén.

A rendkívüli időjárás miatt az országos katasztrófavédelem az érintett megyékben megerősített állománnyal, operatív törzs irányításával dolgozott kedden. Sok helyen önkéntes tűzoltók és önként mentők is segítették munkájukat.

Számos balesetet okozott az ónos eső Budapesten

Az ónos eső miatt Budapest tűzoltóit az elmúlt huszonnégy órában tizenkétszer riasztották. A tizedik kerületi Gyömrői úton két személyautó ütközött össze, a tizenegyedik kerületi Medvetalp utcában teherautó csúszott meg a jeges úton, majd ütközött villanyoszlopnak. A tizenkettedik kerületi Diós árok utcában három autó csúszott kerítésnek, míg a tizenegyedik kerületi Bakator utcában teherautó csúszott meg a jeges aszfalton, és ütközött egy parkoló autónak.

A tizennyolcadik kerületi Kerékvágás úton négy autó ütközött össze, ahol szintén a fővárosi tűzoltók nyújtottak segítséget. A harmadik kerületi Ürömhegyi úton egy személygépkocsi csúszott meg, majd borult a tetejére. Az M0-ás autóúton takarmányt szállító kamion szenvedett balesetet, a jármű üzemanyagtartálya is felhasadt.

Az ország útjain is baleseteket okozott az ónos eső

Pest megyében hét esetben mentettek a hivatásos, önkormányzati vagy az önkéntes tűzoltók az ónos eső miatt bekövetkezett balesetekben.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében szerda reggelig összesen nyolc alkalommal riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit, jellemzően elakadt vagy megcsúszott járművek miatt.

Nógrád megyében az ónos eső okán ötször riasztották a tűzoltókat. Szerda reggelre megszüntették a kedden elrendelt, teherautókra érvényes forgalmi korlátozásokat Nógrád megyében.

Két baleset is történt szerdán kora reggel a csúszós, havas utakon Győr-Moson-Sopron megyében. Összeütközött két mikrobusz az 1-es főút Öttevény és Abda közötti szakaszán. Egy beszorult sérültet a győri hivatásos tűzoltók szabadítottak ki. Valamivel később árokba csúszott egy személyautó a 85-ös főúton.

Bács-Kiskun megyében három balesetet okozott az ónos eső miatti időjárás. Két személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött Kecskemét térségében, az M5-ös autópálya 82-as kilométerénél, a Szeged felé vezető oldalon. Másfél kilométerrel később újabb baleset történt az M5-ös autópályán, ahol két személyautó rohant egymásba. Árokba csúszott kamiont is mentettek Felsőlajos belterületén szerdán kora reggel.

Zala megyében még szerdán is jegesek, csúszósak az utak, árokba csúszott járművekhez riasztották a tűzoltókat.

Oldalára borult egy kisbusz szerdán hajnalban az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán az 52-es kilométernél, a Budapest felé vezető oldalon. A hatvani hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez – írja az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top