Aktuális

Ez lesz a sorsa a csődbe ment Butlers magyar boltjainak

A márka kizárólagos magyar forgalmazója elmondta, mit terveznek a hazai boltokkal.

Ahogy azt tegnap mi is megírtuk, fizetésképtelenséget jelentett, és csődvédelmet kért a Butlers német lakberendezési lánc.

Az üzletek és a társaság online áruháza továbbra is üzemel, a csődeljárást irányító ügyvédi iroda pedig már megtette a munkatársak januári, februári és márciusi fizetésének biztosításához szükséges intézkedéseket. Utána ismét a Butlers felelős a kifizetésekért – mondta Wilhelm Josten, a vállalat alapítója, ügyvezető igazgatója.

A Vidámnyik Kft., a Butlers márka kizárólagos magyarországi forgalmazója az MTI megkeresésére elmondta: a két cég gazdaságilag egymástól teljesen független, tulajdonosai semmilyen átfedésben sincsenek. Ebből következően a német franchise-tulajdonos céget érintő csődvédelmi eljárás közvetlenül nem érinti a magyar vállalatot, melynek pénzügyi helyzete stabil. A kft. nem tervezi egyetlen magyarországi üzlet bezárását sem és a webshop is változatlanul működik tovább.

A német cég, élve a csődvédelemmel, továbbra is üzemel, cél a vállalat újrapozicionálása, a piacképesség és a versenyképesség érdekében. Ennek keretében magyar céget is folyamatosan kiszolgálja termékekkel – kommentálta a hírt a kft.

A Handelsblatt című német üzleti lap szerint az IKEA versenytársának szánt vállalkozás azért került bajba, mert túl gyorsan bővítette üzlethálózatát, és miközben a fogyasztók mind több lakberendezési cikket vásárolnak az interneten, online áruházának forgalma stagnált, ráadásul megterhelte az euró gyengülése, mert sok árut Ázsiából importál. Így csökkenő bevétel mellett egyre emelkedtek költségei. A társaság már 2015-ben válságba került, 102,5 millió euró bevétel mellett csaknem 12,4 millió euró veszteséget szenvedett el, tavaly 10 millió euróval csökkent a bevétele. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top