Aktuális

Ezzel verik át az Ausztriában munkát keresőket

Újabb trükkös csalást leplezett le a rendőrség, és figyelmeztet minden ausztriai munkavállaláson gondolkodót erre az aljas módszerre.

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyére koncentráló hirdetési oldalra töltöttek fel a csalók egy hirdetést, amiben ausztriai munkára keresnek embereket magas fizetésért, szállással együtt. A szállás feltétele, hogy 220 eurót át kell utalni egy bankszámlára. A csalók egészen a pénzügyi tranzakciók teljesüléséig telefonon tartották a kapcsolatot az álláskeresőkkel, ám az utalás után elérhetetlenné váltak.

Így kerülhető el a csalás, a rendőrség tippjei:

  • Mielőtt pénzt utal egy ismeretlennek, ellenőrizze le annak személyazonosságát, kérjen referenciákat, kontroll-telefonszámot! A legálisan működő vállalkozások több csatornán is utolérhetők, leellenőrizhetők.
  •  Az internet is nagy segítséget jelenthet egy-egy cég valódiságának ellenőrzésénél. Amennyiben csatlakozott egy közösségi oldalhoz, kérjen információt ismerőseitől.
  •  A legálisan működő munkaadók soha nem kérnek előre pénzt a munkavállalótól, főként nem szerződéskötés előtt.
  •  Amennyiben mégis pénzt ad át, minden esetben készítsenek szerződést, amelyen mindkét fél feltünteti az adatait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top