Aktuális

Kitartás! Még 3 nap van hátra a kemény télből

A hét első felében még extrém hideg, havazás is lehet, majd február első napjaiban, bár borult lesz az ég, melegszik az idő, a hétvégén akár plusz 12 Celsius-fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre az extrém hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére másodfokú, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Az extrém hideg végnapjai

Hétfőn az ország legnagyobb részén borult, párás, foltokban ködös idő valószínű, de az Északi-középhegységben és keleten nagyobb területen derült lehet az ég. Jelentős csapadék továbbra sem lesz, de előfordulhat hószállingózás, ónos szitálás, zúzmara. Napközben a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg a légmozgás. A leghidegebb órákban általában mínusz 12 és mínusz 6, keleten, a tartósabban derült vidékeken mínusz 22 és mínusz 15 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben mínusz 9 és mínusz 4 fok közé melegszik a levegő.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, egyre többfelé várható havazás, a déli területeken ónos eső, esetleg havas eső, eső. A Dél-Alföldön megélénkül, néhol megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 16 és mínusz 6, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 7 és 0 fok között valószínű.

Kitartás! Még 3 nap van hátra a kemény télből

Szerdán, február 1-jén borult, párás idő várható többfelé csapadékkal; északon hó, ónos eső, délen eső is valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul.

Csütörtökön a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél, emellett kezdetben több helyen, majd főként keleten valószínű csapadék, ónos eső, eső. Estére mindenütt megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben nagyrészt mínusz 2 és plusz 4 fok között, délnyugaton, nyugaton 5 fok felett alakulnak a maximumok.

Jön, jön… a plusz 12 fok!

A Dunántúlon helyenként pénteken is megerősödik a szél. Ekkor számottevő csapadék sehol sem várható, a legtöbb napsütés délnyugaton, a legtöbb felhő északkeleten lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 1-7 fok között, míg nyugaton, délen 10 fok körül alakul.

Kitartás! Még 3 nap van hátra a kemény télből

Szombaton legfeljebb helyenként, vasárnap már többfelé lehet eső, zápor. A minimum-hőmérséklet szombaton mínusz 2 és plusz 4, vasárnap mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. Szombaton a nappali maximumok északkeleten plusz 1-6 fok között, másutt többnyire plusz 7-12 fok között alakulnak. Vasárnap napközben plusz 2-12 fok között alakul a hőmérséklet, délnyugaton valószínű a 10 fok feletti maximum.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top