Aktuális

Kifizetné a szmogriadó alatt megbírságolt autós büntetését a budapesti rendőrfőkapitány

Bucsek Gábor közleményben tudatta, hogy nem ilyen hozzáállást vár el munkatársaitól. Hozzátette, ha igaz a megbírságolt apa története, kész kifizetni a büntetést.

Az alaphír szerint egy Budapesttől 180 kilométerre található községből 2017. január 25-én Budapestre utazott egy házaspár négyéves, leukémiás kislányával a gyerek soros kezelésére” – kezdi a Police.hu oldalán közzétett felhívásában Bucsek Gábor vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya, majd azzal folytatja, hogy a család Opel Astrája a környezetvédelmi osztályba sorolása miatt, a szmogriadó alatt nem közlekedhetett volna Budapesten.

“Amikor az apa a járművel – egyedül – hazafelé tartott, leintették a rendőrök. A férfi állítása szerint hiába mondta az intézkedő rendőröknek, hogy »…előjegyzett orvosi kezelésre érkezett gyermekével, aminek dokumentumai ott vannak az ülésén«, a hatóságot ez nem érdekelte, a dokumentumokat megnézni sem voltak hajlandóak, és 15 ezer forintos büntetést róttak ki rá” – folytatódik a felhívás. 

Kép forrása: MTI
Kép forrása: MTI

A rendőrfőkapitány kitér arra, hogy mivel a történetet a család egyik ismerőse hozta nyilvánosságra, egyelőre nem volt lehetősége megismerni a másik fél, a rendőr változatát, pedig nagyon szeretné. Mindazonáltal kijelentette: “Én nem ilyen hozzáállást várok el a munkatársaimtól.”

“Hiszem, vallom, hirdetem: szmogriadó ide vagy oda, környezetvédelmi osztályba sorolás miatt Budapest egyetlen rendőre nem sújt pénzbírsággal egy olyan édesapát, aki kezelésre szállította beteg kislányát. A rendőr ilyenkor nem bírságol, figyelmeztet.”

A főkapitány három napja töpreng azon, hogy ilyen helyzetben mit tehet a budapesti rendőrfőkapitány. “Röviden és tömören semmit. Bucsek Gábor azonban igen: kész vagyok saját pénzemből kifizetni a kirótt bírságot, ha és amennyiben meggyőződhetem arról, hogy mindez az ismerős beszámolója szerint történt” – zárta felhívását Bucsek Gábor, majd hozzátette, várja a bírságolt jelentkezését.

Olvass még többet erről a bírságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top