Aktuális

Sziklának csapódott a világhírű madárember

Ismét meghalt egy világhírű szárnyasruhás bázisugró a kínai Tienmen-hegy völgyében. Ugyanott, ahol 2013-ban Kováts Viktor, a szárnyas ruhás bázisugrás magyar bajnoka edzés közben szörnyethalt.

Negyven ember kereste a szerencsétlenül járt kanadai Graham Dickinsont, miután szállásadója jelezte a hatóságoknak, hogy az extrémsportoló nem érkezett haza. Holttestét egy sziklán találták meg a Tienmen-hegy Nemzeti Parkban.

Dickinson harmadik helyen végzett a 2016-os szárnyas ruhás bázisugró világbajnokságon, amelyet ugyanebben a nemzeti parkban tartottak. A “madárember” engedéllyel, de saját felelősségére edzett a különleges hegyek között, amelyek James Cameron Avatar című filmjében is feltűntek. 

Graham Dickinson két korábbi, sikeres ugrása

Négy éven belül ez volt a második halálos bázisugrás a Hunan tartományban fekvő nemzeti parkban. 2013 októberében Kováts Viktor háromszoros magyar bajnok az akkori világbajnokságra való edzés közben zuhant a mélybe, pedig korábban szárnyas ruhával 700-szor ugrott. 

A világbajnokságon a “madáremberek” 700 méter magas, meredek szikláról elrugaszkodva, speciális szárnyas ruhájukkal (wingsuit) siklanak a levegőben, mielőtt egy ejtőernyő segítségével földet érnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top