Aktuális

Szmogriadó 2017 Budapest: mindenki autózhat, de a BKV ma még ingyenes

A Főpolgármesteri Hivatal megszüntette az elmúlt napok gépjárműforgalmi korlátozását Budapesten. A szmogriadót tehát lefújták, ennek ellenére pénteken a forgalmi engedély felmutatásával még ingyenesen utazhatnak BKK járatain a korábban kitiltott járművek vezetői.

A fővárosi szmogriadó riasztási fokozatát visszavonta a Főpolgármesteri Hivatal, de a továbbra is bizonytalan időjárási helyzet miatt egyelőre tájékoztatási fokozatot rendeltek el.

Péntekre virradóra jelentősen javult Budapest levegőjének minősége, ezért megszüntették a szmogriadót. Pénteken tehát már mindenki közlekedhet autójával Budapesten. Ugyanakkor a BKK Facebook-oldalán jelezte, a főváros közigazgatási határán belül a 0, 1, 2, 3, 4 környezetvédelmi besorolású járművek sofőrjei a forgalmi engedély felmutatásával pénteken még ingyenesen utazhatnak a BKK járatain.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken napközben tisztulhat a levegő, de összességében a tájékoztatási és riasztási határérték között alakulhat a szálló por 24 órára számított átlagos koncentrációja. Azt még nem tudni, szombaton hogyan alakulhat a szmog Budapesten.

Fotó: Mohai Balázs - MTI
Fotó: Mohai Balázs – MTI

A fővárosi szmoghelyzet javulásának érdekében Tarlós István főpolgármester azt kéri az autósoktól, hogy lehetőség szerint csak a legsürgetőbb esetekben hajtsanak Budapest területére, ügyeik intézéséhez inkább a tömegközlekedést válasszák. Ha pedig autójukkal közlekednek, mellőzzék a járművek indokolatlan alapjárati üzemeltetését.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top