Aktuális

Betiltotta az Igazi Csíki Sört a Román Táblabíróság

Egy tollvonással keresztül húzta a Román Táblabíróság az uniós márkabíróság ítéletét, és betiltotta az Igazi Csíki Sört. Száznegyven munkahely került veszélybe.

Jogerősen megtiltotta az Igazi Csíki Sör név használatát a Román Táblabíróság a sört gyártó Csíki Sör Manufaktúrának, helyt adva a Heineken Romana keresetének. A bíróság annak ellenére döntött így, hogy az Európai Márkabíróság tavaly december 9-én, másodfokon is az erdélyi cégre nézve hozott kedvező döntést. A román bíróság ítéletének értelmében harminc napon belül meg kell semmisíteni minden Igazi Csíki Sört. A vállalat a gyártáshoz szükséges eszközök elkobzását sem tartja kizárnak, amivel száznegyven ember munkahelye kerülhet veszélybe.

Az európai márkahivatal a megegyezés hiányában döntött úgy decemberben, hogy elutasítja a Heineken Románia keresetét, és konszolidálja az Igazi Csíki Sört, mint márka. Ezt azonban nem vette figyelembe a táblabíróság, és sajnos ilyen drasztikus döntés született – írja a transindex.ro.

Az eszközelkobzás azért merült fel, mert az ügy kezdetén, az első tárgyaláson még hamisítással vádolták a Csíki Sör Manufaktúrát, ami ellopta és lemásolta a Heineken termékét, a hamisításhoz használt eszközökre pedig elkobzás vár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top