Aktuális

A halálból hozták vissza az összerugdosott kiskutyát

Egy járóképtelen kiskutyához riasztották a Kunhegyesi Állatvédőket, akik a helyi pizzériánál egy szinte agyonvert kölyökkutyát találtak. Ha nem kerül orvoshoz, a biztos pusztulás várt volna rá.

Először még csak azt gondolták a Kunhegyesi Állatvédők, amikor a helyi pizzéria mellé riasztották őket egy járásképtelen kiskutyához, hogy kis sérülése van, és meg kell majd keresni az egyébként jól táplált, barátságos kutyus gazdáit. Nem így lett.

Az állatorvosi vizsgálat után kiderült, hogy a pizzériánál megtalált zsemleszínű kölyökkutyát kegyetlenül elverték, hasa tele volt véraláfutásokkal, zúzódásokkal. Az orvos szerint valószínűleg bűncselekmény áldozata lett, megrugdosták. A kutyusnak az egyik heréjét ki kellett venni, a beleit visszahelyezni, a hasfalát pedig össze kellett varrni. Ilyen sérülésekkel a szerencsétlen jószág néhány napon belül elpusztult volna.

A Kunhegyesi Állatvédők Drazsénak keresztelték el a tacskó-labrador keverék kutyust. Hosszabb gyógyulási folyamat elé néz, majd varratszedés után csatlakozhat a többi gazdára váró kutyához a kunhegyesi menhelyen, és reménykedhet benne, hogy mihamarabb örökbe fogadják. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top