Aktuális

Betörés közben aludt el a betörő

Az általa felfeszített ajtóban találtak a betörőre a háziak, miközben az igazak álmát aludta.

Egy 20 éves fiatalember és 46 éves rokona 2016. augusztus 10-én este együtt indult lopni Heves belvárosába. A fiatalabb férfi a kerítésen át bemászott egy gumijavító műhely udvarára, ahonnan nyolc darab keréktárcsára szerelt gumiabroncsot a kerítésen át kidobott az utcán várakozó társának. Az így megszerzett kerekeket a két elkövető egy gépkocsi csomagtartójába tette és együtt szállították el a helyszínről. Majd később visszatértek, hajnali négy óra után a lezárt műhely ajtaját egy feszítővassal kinyitották, és onnan elektromos gépeket, 30 méter felcsévélt lengőkábelt, és egy fülvédő-tokot is megkíséreltek eltulajdonítani, azonban a beépített riasztóberendezés jelzésére elmenekültek.

A helyszínről távozva a fiatalabb vádlott bement egy magánház udvarára, majd ott a garázsajtót kifeszítette azért, hogy onnan további értékeket tulajdonítson el. Végül a garázsból nem vitt el semmit, mivel a hajnali időpontban – ismeretlen okból – elaludt a küszöbön. A háziak úgy találtak a betörőre, hogy a garázsban feküdt, a feje kívül az általa felfeszített ajtón.

A Hevesi Járási Ügyészség az elsők cselekmény kapcsán társtettesként, folytatólagosan elkövetett lopás vétségével vádolja a két férfit, míg a garázsbetörés miatt lopás vétségének kísérlete a vád a fiatalemberrel szemben.

A Hevesi Járási Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a különös visszaesőnek minősülő idősebb férfival szemben börtönbüntetést szabjon ki, és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, míg a fiatalabb vádlottat elzárásra ítélje.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top