Aktuális

A 12 éves Gábor osztályát és gázolóját is pszichológus kezeli

Szakemberek segítenek feldolgozni a szerelmi bánatában vonat elé ugró kisfiú halálát az osztálytársainak, csakúgy, mint a mozdonyvezetőnek.

A 12 évesen öngyilkosságot elkövető Gábor osztályát is megrázták a történtek, így most, pszichológus tanácsára, a hatodikos gyerekek lerajzolják Gáborral közös élményeiket, beszélgetnek róla. A Borsnak a Hernád-Pusztavacs Közös fenntartású Általános Iskola hatodik béseivel foglalkozó Kovács Sándor klinikai gyermek-szakpszichológus elmondta, az a cél, hogy Gábor cselekedete ne legyen minta egyetlen gyermek számára sem, mert mindig van más megoldás, mint az öngyilkosság.

De pokolian nehéz helyzetben van az a mozdonyvezető is, aki járművével elütötte a kisfiút. Tőle a balesetvizsgálók már a helyszínen megkérdezik, hogy vállalja-e a további szolgálatot vagy kér leváltó személyzetet. A MÁV sajtóosztályán elmondták, hogy természetesen, ha a későbbiek során úgy érzi, nem tudja feldolgozni az őt ért tragédiát, orvosi segítséget, rehabilitációs szabadságot és mentori kíséretet is igénybe vehet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top