Aktuális

Olasz lavinabaleset: újabb három gyermeket találtak életben

Összesen tízre nőtt a túlélők száma, eddig öt embert emeltek ki a közép-olaszországi Rigopiano szállodánál történt lavinabaleset helyszínén.

További túlélőket találtak a hó alatt a közép-olaszországi Rigopiano szállodánál, amit maga alá temetett egy lavina szerda délután, így már tíz túlélőről tudnak a mentőegységek, eddig öt embert emeltek ki.

Elsőként egy kisfiút és édesanyját emelték ki a szálloda hóval borított romjai közül. A tűzoltóság nem sokkal később Twitter-üzenetében közölte, hogy újabb három gyereket kimentettek a romok alól. Az anya és kisfia a Rigopiano hotel konyhájában, egy födém alatt talált menedékre a szerda délutáni katasztrófa pillanataiban. Találtak maguknak élelmet, és tüzet is gyújtottak. Az első hírek szerint a mentőegységek tagjai a füst szagára figyeltek fel. Miután kiszabadították, kórházba szállították őket. 

Akár 30 ember is eltűnhetett a két nappal ezelőtti lavinában, amely maga alá temette a szállodát. Eddig két holttestet tudtak kiemelni az épület romjai alól, és az olasz sajtó értesülése szerint már három további holttestet lokalizáltak. Az idővel versenyt futó mentőket az a remény ösztönzi leginkább, hogy még életben maradottakat találhatnak – hangsúlyozta Fabrizio Curcio, a katasztrófavédelem vezetője.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top