Aktuális

Óriási felhajtás mellett iktatják be Donald Trumpot

Koncertekkel, tűzijátékkal, gálavacsorával, koszorúzással kezdődött meg csütörtökön este Donald Trump beiktatásának ünnepségsorozata. Az Egyesült Államok új elnöke családjával délután érkezett meg Washingtonba, ahol a díszebédet követően kezdődött meg a hivatalos beiktatási ceremónia.

Donald Trump, feleségével, öt gyermekével és unokáival csütörtökön a kora délutáni órákban érkezett meg Washingtonba, az ebédet követően délután már meg is tartotta a beiktatási ünnepségsorozat első hivatalos programját. Mike Pence megválasztott alelnökkel együtt az arlingtoni nemzeti sírkertben koszorúzott.

A Lincoln Emlékmű előtt több ezren gyűltek össze a megválasztott elnök és alelnök tiszteletére rendezett koncerten, ahol Trump rövid beszédet mondott. Sokak meglepetésére megszólalt a Steve McQueen-kosztümben megjelent leendő first lady, Melania Trump is.

A koncertet a hollywoodi sztár, Jon Voight nyitotta meg, aki köszöntő beszédében így fogalmazott: “Lincoln most mosolyog, mert tudja, hogy Amerikát egy tisztességes és jó ember megmenti, aki mindenkiért dolgozni fog, függetlenül hovatartozásától vagy bőrszínétől.” Beszédében a színész megvédte Trumpot a szerinte rosszindulatú sajtótámadásoktól, és hangsúlyozta, hogy amerikaiak millióinak imája talált meghallgatásra a milliárdos üzletember megválasztásával.

A Tegyük ismét naggyá Amerikát című koncerten Donald Trump nem beszélt hosszabban, mint tíz perc, de ezalatt emlékeztetett arra, hogy kormányzata megerősíti az amerikai határok védelmét, és rengeteg új munkahelyet teremt szerte az országban.

Óriási felhajtás mellett iktatják be Donald Trumpot

Az elnöki beiktatást már csütörtökön díszkivilágítással váró Washingtonban este gálavacsorát rendeztek a Trump-kampány nagy adományozóinak tiszteletére. Az elegáns estélyen a Republikánus Párt vezető politikusai is részt vettek. Donald Trump itt is rövid beszédet mondott, amelyben hangsúlyozta, “fantasztikus kormányunk lesz, büszke vagyok a választásaimra”. Trump azt is közölte: 2020-ban hagyományos módszerekkel akarja megnyerni az elnökválasztást. Az estélyen megjelent – tűzpiros nagyestélyiben – Trump egyik főtanácsadója, korábbi kampánymenedzsere, Kellyanne Conway, aki az újságírók kérdésére azt mondta, az első elnöki rendeletet Donald Trump várhatóan már hétfőn meghozza.

A Trump házaspár az éjszakát a hagyományoknak megfelelően a Blair House-ban, a Fehér Ház vendégházában töltötte, onnan pénteken kora reggel indul a templomi szertartásra, majd a teázásra Barack és Michelle Obama vendégeként a Fehér Házba. A találkozót követően a Fehér Házból hajtatnak konvojjal a Capitoliumhoz, amelynek lépcsőjén lesz maga a beiktatási ceremónia, ahol az amerikai himnuszt is elénekelik.

New Yorkban ismét tüntettek Donald Trump ellen. A megmozduláson részt vett Robert De Niro Oscar-díjas filmszínész, Michael Moore filmrendező és Bill de Blasio, a város demokrata párti polgármestere is.

Megkezdődött Donald Trump beiktatási ceremóniája

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top