Aktuális

Tinik rabolták ki a budapesti trafikot

A két tinédzser fiú előre eltervezte a rablást. A Budapest 16. kerületében található trafikot fényes nappal, késsel az eladóra támadva rabolták ki. Tettükért öt év börtönre is ítélhetik őket.

Vádat emelt az ügyészség azzal a két tinédzserrel szemben, akik még tavaly nyáron késsel raboltak ki egy trafikot Budapest 16. kerületében. A vádirat szerint a gyermekotthonban élő 15 és 16 éves tinik a rablást előre kitervelték.

Az ügyészségi iratok szerint egyikük fején sísapkával lépett be az üzletbe, társa pedig az ajtóban várakozva kintről fedezte őt. A rablást végrehajtó fiú konyhakéssel támadt a trafikosra, követelve tőle a napi bevételt. Az eladó megijedt a követelőző tinitől és a kés látványától, ezért átadta a kasszában lévő több mint 70 ezer forintot és további három karton cigarettát.

A tinédzserek pechére a rablást látta egy járókelő, aki azonnal szólt a közelben lévő szolgálaton kívüli rendőrnek. A rendőr üldözőbe vette a fiúkat, közben pedig a rendőrséget is értesítette. A fiatalkorú rablókat végül a kiérkező járőrök fogták el a dohánybolt közelében. A két elkövetőt a kerületi ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablással vádolja. Büntetésük – a fiatalkorúakra vonatkozó szabályok szerint – öt évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top