Aktuális

Kórházi nővérek buktatták le a haldoklókat meglopó ápolót Szentesen

A szentesi kórház belgyógyászatán dolgozó nővérek többször is jelezték, hogy valaki meglopja a betegeket az osztályon, de az intézmény nem vette komolyan az ügyet.

A főnővér és néhány kolléganője vetett véget a szentesi belgyógyászati osztályon zajló lopássorozatnak. Az ápolónőknek feltűnt, hogy mindig akkor tűnt el a betegektől pénz vagy más értéktárgy, amikor az egyik férfi kollégájuk szolgálatban volt.

Az ügy bíróság elé került, és az 54 éves K. József – első fokon – tíz év fegyházbüntetést kapott, illetve végleg eltiltották foglalkozásától. A Délmagyar beszámolójából kiderült, előfordult, hogy egy elhunyt holmijának leltározása során a férfi el akarta rakni a táskában talált 190 ezer forintot, máskor altatót adott be olyan betegeknek, akiknek erre nem volt szükségük.

Végül az egyik szakápoló kitalálta, hogy a sok gyanús ügy után végre állítsanak csapdát, írják fel egy idős asszony bankjegyeinek a sorozatszámát. A vádlott végül ennek segítségével bukott le, ekkor értesítették a rendőrséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top