Aktuális

Kadétokat képeznek szeptembertől Budapesten és Szekszárdon

Vadonatúj középiskolai képzést indítanak két iskolában. Budapesten és Szekszárdon honvéd kadétokat képeznek szeptembertől. Jelentkezni máris lehet.

Az újfajta képzést kifejezetten a magyar honvédség számára indítják, az ígéretek szerint hasznos előképzettséget, középiskolai érettségit adó képzési forma lesz. A katonai pálya iránt érdeklődő fiatalok képzésével a tiszti és altiszti utánpótlást szeretnék segíteni.

A honvéd kadétok szakképzést a 2017/2018-as tanévben a Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában és a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában indítják. A képzésre február 15-ig várják a jelentkezést.

Elsősorban a katonai pálya iránt érdeklődő diákokat várják és azokat is, akiket érdekel az önkéntes tartalékos szolgálat érdekel. A Honvédelmi Minisztérium szerint a katonai pályát választó diákok hosszú távon biztos munkahellyel és megélhetéssel számolhatnak az érettségit követően.

A honvéd kadét képzésre jelentkező nyolcadikosoknak is azt javasolják, mindenképpen írják meg a központi felvételiket, hogy a továbbtanulás lehetőségétől egy sikertelen felvételi miatt se essenek el. A jelentkező diákoknak ugyanis idén az egészségi alkalmasságát vizsgálják elsődlegesen. Beszélgetés során a szaktanácsadók felmérik a gyerekek motivációját és szellemi felkészültségét is.

A képzésen emelt szintű fizikai felkészítést, önvédelmi képzést kapnak, lövészetet is gyakorolnak a gyerekek, a gyakorlati jellegű foglalkozásokon pedig érdekes, a mindennapi életben is hasznos elméleti és gyakorlati ismereteket tanítanak a leendő kadétoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top