Aktuális

Gyújtogatott, lopott, megszökött az intézetis tinilány

Igencsak sok van a rovásán a 15 éves lánynak.

Egy 15 éves, állami gondozott lány 2016. szeptember 22-én az egyik kaposvári intézetből folyamatosan meg akart szökni, feldúlt állapotban megpróbálta a bejárati ajtó rácsát kifeszíteni, kisebb dolgokat megrongált. A gyermekfelügyelő emiatt kérdőre vonta, ezért a vádlott őt először nagy erővel meglökte, majd leköpte.

Rövid idővel ezután a lány a szobájában öngyújtóval felgyújtotta a függönyt, a tűz hamar elterjedt a szobában, a gyors tűzoltói beavatkozás akadályozta meg a teljes épület leégését. Ezzel a vádlott több mint 2.300.000 forint kárt okozott, és veszélyeztette az épületben tartózkodó 9 gyermek és 2 gyermekfelügyelő életét.

Egy héttel ezután a fiatal újabb bűncselekményt követett el, egy kaposvári áruházból az áruvédelmi eszköz letépésével ruhaneműt lopott.

A vádlottat ezután egy másik dél-dunántúli intézetben helyezték el, a 2017. január 17-én tartott bírósági tárgyaláson azonban nem jelent meg, mert onnan is megszökött.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség közveszélyokozás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a 15 éves lánnyal szemben.

ugyeszseg.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top