Aktuális

Óriáspóktól rettegnek egy érdi élelmiszerboltban

A pókot állítólag már elpusztították, de akadnak, akik a rovarirtás után is életben látták.

Óriáspókot láttak az Érd-Parkvárosban található CBA-ban vasárnap, leltározás közben. A dolgozók szerint egy banánpókról lehet szó, és egy gyümölcsszállítmánnyal érkezett – tudta meg a hvg.hu.

Óriáspók rémisztget egy érdi élelmiszerboltban
Így néz ki egy banánpók, de a boltban nem biztos, hogy ilyet láttak

Miután a pók vasárnap éjjel állítólag még a mozgásérzékelőt is aktiválta, az áruház hétfőn kihívta Both Zoltán vadállatbefogót. Neki ugyan nem sikerült megtalálnia az ízeltlábút, viszont rovarirtást végzett, így a szóban forgó pók valószínűleg már nincs az élők sorában. Igaz, a tetemét nem találták meg, és akadnak olyanok, akik még kedden is látni vélték az állatot a boltban. Néhányan pedig attól tartanak, hogy esetleg petéket rakhatott.

A pókról csak egy gyenge minőségű fotó készült, mely alapján a szakember nem tudta megállapítani, hogy valóban banánpókról van-e szó, így a fajtában nem lehetünk biztosak. Both Zoltán a portálnak azonban úgy nyilatkozott: valószínűleg nem banánpók volt a boltban. Több nagyméretű pók is él ugyanis hazánkban, egy ilyentől ijedhettek meg a dolgozók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top