Aktuális

Bezárták Budapest legnagyobb gyógyszertárát

Bezárták Budapest egyik legforgalmasabb és legkedveltebb patikáját. A gyógyszertár tulajdonosai ugyanis nem tudtak megegyezni a tulajdonviszonyokról. Ha harminc napon belül sem tudják rendezni, a patinás patikát végleg bezárathatják.

Budapesten megtörtént, amire december utolsó napjaiban figyelmeztettek: bezárják a patikákat, ha nem teljesítik az előírásokat. Budapest egyik csúcspatikája ugyanis pontosan emiatt nem nyithatott ki az elmúlt napokban. A gyógyszertár tulajdonosai nem tudtak megegyezni, így a törvényben előírtak szerint módosított társasági szerződést sem tudták bemutatni. Azt kellett volna ugyanis igazolniuk, hogy a tulajdonjog több mint ötven százalékban gyógyszerészhez került. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésügyi-Intézet hatósági eljárással 30 napra bezáratta Budapest egyik legforgalmasabb patikáját.

Ha a tulajdonosok az elkövetkező egy hónapban sem jutnak egyezségre, az Alkotás utcában 1887 óta üzemelő gyógyszertár végleg becsukhatja kapuit.

Az atv.hu információi szerint a Déli Gyógyszertár jelenlegi többségi tulajdonosa, az ND Invest Kft. ügyvezetője és a patika vezető gyógyszerésze nem tudtak a mai napig sem megegyezni. Mindkét fél saját családtagjára szerette volna a tulajdonrészt íratni, előbbi feleségének, utóbbi pedig gyógyszerész fiának akarta a tulajdonrészt megszerezni.

Az Alkotás utcai patinás gyógyszertárat végleg bezárhatják

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top