Aktuális

Ingyenpénz – Tavasszal folytatódhat az Otthon Melege program

Folytatni szeretné a kormány az Otthon Melege programot, ami a tervek szerint tavasszal indulhat újra. A rezsicsökkentésre szánt milliárdokat elosztó pályázatot viszont hamarosan kiírja a minisztérium.

Nagy sikert futottak be az Otthon Melege program eddigi kiírásai, a rendelkezésre álló pályázati milliárdok napok alatt kimerültek. A nagy siker miatt a kormány vizsgálja annak lehetőségét, hogy mikor és miként folytathatná a programot. Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkára szerint az NFM vizsgálja, hogyan tudná más háztartási eszközökre is kiterjeszteni a csereprogramot. Az elképzelések szerint tavasszal indulhat újra a program.

Bár még konkrét időpont nincs, viszont a Nemzetgazdasági Minisztérium hamarosan kiírja a háztartások rezsicsökkentését eredményező pályázatokat. A Közép-Magyarország régióban élő családoknak  a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programban (VEKOP) 10 milliárd forint, a többi régió számára a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (GINOP) 105 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top