Aktuális

Álrendőrök raboltak ki francia diákokat a bulinegyedben

A rablás után néhány órával már kattant is a bilincs a gyanúsítottak csuklóján.

A 23 éves Sz. János  és a 21 éves D. Renátó 2017. január 17-én autóval megálltak egy francia diákokból álló ötfős társaság mellett a budapesti Dob utcában. Kiszálltak a járműből, és angolul közölték velük, hogy ők rendőrök, majd úgy csináltak, mintha igazolványt mutattak volna.

Ezt követően D. Renátó odalépett a társaság lány tagjához, és megpróbálta elvenni a táskáját, de a sértett ráfogott, és nem engedte el. A lány védelmében odalépett hozzájuk egy férfi, akinek D. Renátó ezután a zsebeit kutatta át úgy, hogy a kabátzsebe elszakadt, miközben kitépte belőle a sértett mobiltelefonját és személyes iratait, majd bántalmazta a férfit. Eközben Sz. János egy másik francia állampolgárt belökött egy kapualjba, és megpróbálta elvenni az értékeit, de a férfi ellenállt, ezért társával őt is többször bántalmazták. A gyanúsítottak ezután beültek az autójukba, és elmenekültek a helyszínről.

A bűncselekményt követően az erzsébetvárosi rendőrök azonosították a gyanúsítottak által használt külföldi rendszámú gépkocsit, amelyet még aznap délután megtaláltak a VIII. kerületben. A nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai segítségével Sz. Jánost és társát 2017. január 17-én délután egy józsefvárosi lakásban fogták el.

Az erzsébetvárosi rendőrök a két férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top